MEKİK

Image Hosted by ImageShack.us

Eşim Engin’in bir yemek dergisinde Mekik resmi görüp, bunlardan yapabilir misin demesi üzerine önce kendime Kadıköy Bilko’dan mekik kalıbı ve badem tozu almakla giriştim mekik meselesine.

Tüm malzeme ve ekipmanlarımı temin ettikten sonra iş tarif bulmaya kalmıştı. Google’da mekik yazıp, her bir yemek bloğuna ve sitesine girip çıktıktan sonra pastanelerde satılana en yakın tarifi Estelle’nin bloğunda buldum.

Hemen mekik yapımına başladım.. Yapımı basit , pişerken çıkan koku harika, lezzeti müthiş bir tarifti..Sizlerle de paylaşmak istedim.

Ben bu sefer sade yaptım ama en kısa zamanda muhakkah içerisine vişne koyarak da deneyeceğim.

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:

  • 4 yumurtanın akı
  • 50 g un
  • 65 g toz badem
  • 150 g pudra şekeri
  • 100 g tereyağ
  • 1 paket vanilya

Tereyağını bir tavada fıkdık rengine gelene kadar hafifçe yakın. Kıvamına gelince tel süzgeçten geçirip, ılınmaya bırakın.

Fırınınızı 160 derecede ısıtın.Toz bademinizi fırın tepsinize serpin ve hafif kavruk bir renk alana denk sıcak fırına verin.

Bir kapta şekeri, unu, vanilyayı ve bademi karıştırın. Yumurta aklarını hafifçe çatalla çırpın ve daha sonra diğer malzemelere ekleyin.

En son soğuyan tereyağını ekleyin. Kek karışımına yakın bir kıvam elde edeceksiniz.

Kalıplarınızı hafifçe margarinle yağlayın ve herbirine karışımdan dökün.

Fırınınızın derecesini 190 dereceye getirin, yaklaşık 10-15 dk kadar pişirin.

Afiyetle,

10 thoughts on “MEKİK

  1. canım harika olmuş.. ben de hep merak etmişimdir mekik nasıl yapılır diye.. artık güvenilir bir tarif var:) sevgiler..
    güzel cevaplarınla da seni yakından tanıdık çok teşekkürler..

  2. Müge’ciğim
    Çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Ben de hiç yapmadım. Teçhizatı tamamlayıp denemek lazım.
    Sevgiler,

  3. Müge’ciğim, mekikler harika olmuş.Ellrine sağlık. Böyle hamarat ve de marifetli bir eşi olduğu için eşin ne kadar öğünse azdır.
    Canım ben seni müsadenle linklerime ekliyorum.
    Sevgilerimle…

  4. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım.Çok severim mekik,denemeyi düşünüyorum en yakın zamanda.

    Selam ve sevgilerimle…

  5. Merhaba arkadaşlar,
    Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
    Sevgili Ayşegül,Burçin ve Serinmavi tarifi beğenceğinize eminim.Çok harika bir kokusu oluyor.Tereyağı mis gibi eve doluyor sanki.
    Hayat’cım, müsade ne demek çok memnun olurum canım.

    Beni hiç yalnız bırakmıyorsunuz çok teşekkür ediyorum yine.

    İyi haftasonları!
    Müge

  6. Müge .. bloguna girince ağzımdan şu sözler döküldü .. ahh mekik..
    Eşim pazartesi günü bademleri kaptı geldi. Evde herkes çok mutlu bir blog açtım diye , sipariş üstüne sipariş.. Benden mekik istedi.. şimdi sende görünce bize de birkaç mekik uzatsan diyordum..
    Bende yapacağım kalıplarımı da alınca .. Bu tarif iyi oldu ..
    paylaştığın için sağol
    sevgiler-nur

  7. ikler çok güzel görünüyor eline sağlık

    zaten bu eşlerde meraklı olmasa biz nasıl yapacağız bu işi
    allahtan yemeyi seviyorlar

  8. bu kaliplarin bir boyutu var mi acaba? resimde uc ayri boy gibi gorunuyor da. siz hangisini kullandiniz ve kac tane cikti merak ettim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s