PAŞA BÖREĞİ

Image Hosted by ImageShack.us

Ne zamandır hep tatlı tatlı tatlı… Tuzluların ne günahı var canım..Üstelik ben ziyadesiyle tuzlu düşkünüyken, ne oldu bana anlamadım.Bir tatlı furyasıdır aldı başını gidiyor.
O zaman hemen şahane, pratik, lezzetli bir börek ile karşınıza gelmem icabediyor..
İşte PAŞA BÖREĞİ…Annemin,teyzemin,kuzenlerinin hatta bazen benim bile demirbaşımız.Misafir menülerinin ilk satırını hiçbirşeye kaptırmayan beni, Duyguyu (kuzenim)büyüten hatta bizden sonrakileri bile büyütecek börek.
Denemenizi tavsiye etmiyorum, şiddetle öneriyorum.Siz de müptelası olacaksınız…

Image Hosted by ImageShack.us

Annem Paşa Böreği’ni Burcu’nun gelmesi nedeniyle cumartesi günü pişirdi bizim için. O gün biz yeterince mutfakta olacağımız için menü kendisine aitti.Bize sadece kurabiyelerin arasında balkonda kısa bir keyif yapmak düştü. Ellerine sağlık canikommm !

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 6-7 adet patates
  • süt
  • 1-2 kaşık margarin
  • tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr kaşar peyniri

Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri haşlandıktan sonra ezerek süt (kıvamına göre katmanız gerekecek) ve margarin ile püre haline getirip, tuzunu ekliyoruz. Hazırladığımız bu püre böreğimizin iç malzemesini oluşturuyor.

Yufkalardan ilkini tezgahımıza serip üzerine bolca (heryerine gelecek şekilde) harcımızdan sürüyoruz. Daha sonra ikinciyi üzerine koyup, harç sürme işlemini yineliyoruz.Son olarak üçüncüyü de üzerine koyuyor ve yine bolca harç döküyoruz ve yayıyoruz. Sonrasında üst üste bulunan yufkalarımızı kalın bir rulo şeklinde sarıp bir tepsi yada tabağa alıp buzdolabından en az 30 dk dinlendiriyoruz. (Bir gece önceden de yapıp, ertesi gün misafirleriniz gelmeden önce pişirebilirsiniz) Ne kadar uzun kalırsa o kadar rahat dilimlenecektir.

Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz. Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip, yumurta sarıları ile karıştırıyoruz.

Rulo halindeki böreğimizi ekmek dilimler şekilde (ne kalın ne ince olacak) kesip yan yatırarak tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurtalı kaşarlı harçtan bolca sürüyoruz.

Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle,

10 thoughts on “PAŞA BÖREĞİ

  1. Eline sağlık anneciğinin,tadanlara da afiyetler olsun 🙂

    Kurabiyeler de süper görünüyor,eminim çocuklar bayılmıştır.Selam ve sevgilerimle…

  2. Gerçekten paşa böreği bol malzemeli bi de karşarlı nefis olur.. yapmak için sabısızlandım.. herkesin ellerine sağlık canım..

  3. Merhaba, patatesli böreği çok seviyorum ama evde yenmediğinden bende pişirmek için çok rağbet etmiyorum.. Nasıl da çekici 🙂 geldi bana bilemezsiniz .. ellerinize sağlık..
    sevgiler

  4. merhaba,
    paşa böreğinin içine sadece hazırlanın patatesli harçtan koyuyorsunuz, ayrıca hazırlanan yağ yada başka bir karışımla yufkalar ıslanmıyor değilmi..?
    Ellerinize sağlık, bütün tarifler ve onları bize sunum için harcadığınız zamana tşk.

  5. Merhaba,

    Ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum.Fehime Hnm’ın sorunuza istinaden :
    İç malzemesine dahil edilen yağ dışında herhangi bir yağ ilave etmeden yufkalara sarmanız yeterli.

    Teşekkürler,
    Müge

  6. Nasılda güzel görünüyor annenin ellerine sağlık Mügecim. Vallahi bakarken bile ağzım sulandı diyebilirim. Sevgiler..

  7. ben soruma cevap alamadım ama böreğinizi 2 kez denedim sonuç gerçekten lezzetli ve pratik.süt miktarını göz kararı koydum.ölçüsünü yazarsanız sevinirim.teşekkürler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s