>YE # 26 APERATIFLER ve MEZELER – BORANİ

>

Ispanağı sevmeyen , abartmadan söylemem gerekirse ıspanağa sadece pirinç oranı yüksek bir yemeğin içerisinde belki bir iki kaşık tahammül eden benim canım kocişimin bile dün akşam iftar soframızda üst üste birkaç sefer tabağına aldığı harika-hafif-lezzetli ve son derece de sağlıklı bir tarif ile karşınızdayım…

Bu ayki etkinliklerden Cafegusto’nun evsahipliğinde gerçekleşen Aparatifler ve Mezeler’e bu tarifimle katılmaya karar verdim…

Rejimdekiler, ıspanak sevenler , ıspanağı sevdirmek için çaba sarfedenler, misafiri gelenler, “evde ıspanak var ne yapsam?” diyenler …
Buyrun Malzemeler:

  • 1 kg iyice yıkanmış ve ufak doğranmış ıspanak
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • yoğurt
  • birkaç diş (tercihinize göre ) sarımsak

Derin bir tencere kullanmanızı tavsiye ediyorum, zira ıspanaklar hacim kaybetmeden önce bir hayli yer kaplıyorlar…

Tenceremize yağı koyup , ufak yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz.

İyice yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları soğanlara ilave edip, karıştırıyoruz.

Önemli not :Borani’nin püf noktası tencerenin kapağını hiç kapatmamaktır ! Ispanaklar önce kendi sularını salacaklar , sonra da tüm suyu çekecekler…

Tuzumuzu ilave edip ıspanakların suyu çekilene kadar kavuruyoruz.

Pişince soğumaya bırakıyoruz.

Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve soğuyan kavrulmuş ıspanaklarımızla iyice karıştırıyoruz.

Borani servise hazır…

Afiyetle,

5 thoughts on “>YE # 26 APERATIFLER ve MEZELER – BORANİ

  1. >muge cım benım en sevdığım seydır desem yalan olmaz.. ama ben sarımsaksız yoğurt kullanıyorum.. bırde sut ılavesıyle yapıyor annem o da muhtesemmm…ellerıne sağlık cnm.. bu arada, öğretmenlığın hayırlı olsun..darısı basıma:))sevgılerfıdan

  2. >Mügecimmmm – Bu ne şekerimmm ?? Ben ilk defa duydum bunu ama çıktısını aldım deneyeceğim bir otobur olarak ilk fırsatta..Ellerine sağlık ve paylaştığın için teşekkürlerr

  3. >gMüge; annemin sıklıkla yaptığı benim hiç yapmadığım ama bayıldığım bir tariftir ellerine sağlık biz üzerine tereyağında hafif yanmış soğanda dökeriz nefis olur Sevgiler

  4. >Şekerim,Senin yoğurtlu mezeler konusundaki uzmanlığını piknikten bildiğimden bunun da nefes olduğuna şüphem yok. Ellerine sağlık komşucum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s