>NANELİ LİMONATA

>

Tatilde çektiğim bir fotoğrafla merhaba demek istedim sizlere tekrar. Bir hafta işte yine geldi ve geçti. Allahtan uzun zamandır çalışıyorum da daha önümde başka izinler var.. O nedenle kendimi motive edebiliyorum. Şimdiden gün saymaya başladım bile 🙂 Yalana gerek yok 🙂

Tatilde çok eğlenceli bir kitap okudum. Önce ondan bahsedeyim sizlere. Fazla yorulmadan , eğlenerek bir şeyler okumak isterseniz müthiş bir tatil kitabı öneriyorum sizlere…

İsmi bile komik 🙂 “Alışverişkolik ve Bebeği”

Alışveriş tutkunu , ya da “hastası” genç bir bayanın hamileliği sırasında başından geçenleri anlatan, zaman zaman kendimi kaybedip kahkaha attığım bir kitap oldu bu 🙂

Bol bol okumanın yanısıra arada sırada mutfağa da girdim 🙂 Ama anneciğimin ellerinden yemek yemek müthiş bir lükstü , itiraf ediyorum 🙂

Annem ve teyzemin tarifleri ile naneli limonata yaptım bir gün .. Müthiş oldu diyebilirim..

Denemek isteyenler için tarifi geliyorrr:)


Malzemeler : (Yaklaşık 1,5 litre limonata elde ediliyor)

  • 5 limon
  • 10 çorba kaşığı toz şeker (her limon için 2 kaşık)
  • 1 kase ince kıyılmış taze nane
  • 1 – 1,5 litre soğuk su

Öncelikle limonların kabuklarını renceliyoruz ve sularını sıkıyoruz. Kapaklı bir kapta limon kabuklarını, limon suyunu, toz şekeri ve naneyi iyice karıştırıp buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz. (Geceden yapılırsa daha pratik olacaktır)

Daha sonra bir tülbent yardımı ile bu karşımı yavaş yavaş sulandırarak süzüyoruz. Süzme işlemi bitince tadına bakarak (arzu edilen şeker oranına göre) su ilavesi yapıyoruz.

Limon ve nane ile dekore ederek ikram ediyoruz.

Afiyetle,

Reklamlar

9 thoughts on “>NANELİ LİMONATA

  1. >Arkadaşlar,Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu tarifi uygulayınca memnun kalacağınıza şüphem dahi yok.Fundacığım,Kitap önerisi hakikaten çok iyi bir fikir..Neden olmasın, uygulayalım derim :)SevgilerMüge

  2. >Merhaba blogtan bloğa atlıya zıplaya gezerken size uğradım.yazın en sevilen içeceklerindendir limonata.Ben limon kabuğu rendesi ve naneyi biraz kaynatıp süzüyorum daha çabuk oluyoır hem de bütün rengi suyuna çıkıyor limon kabuğunun.sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s