>CEVİZLİ EKMEK VE YENİ BİR KAHVALTI SOFRASI

>
Zaman yine su gibi akıp gidiyor. Ben o mucizeye tanık olduğumdan beri 4,5 ay geçti de gitti bile. Prenses arkadaşımın prens oğluşu büyüdü de Müge Teyzesi (bana Müge demesini istiyorum ama) ve Engin Amcasını (Amca süper oldu) ziyarete geldi.

Sinem ile organizasyonu yaparken aldığım sıkı tembihler neticesinde standart kahvaltı formatının dışına çıkmadım, börek , çörek , tatlı hiçbiri yoktu bu sefer.

Klasik kahvaltı seçeneklerine ilave olarak, Muhammara ve Közlenmiş Kırmızı Biber ile biraz renk katmaya çalıştım.

Bol tereyağlı sucuklu yumurta ile biraz yaramazlık yapsam da ne yalan söyleyeyim söz verdiğime pişman olmadım değil 🙂 Şöyle bir açma falan mı yapsaydım diye düşündüm durdum masada otururken.

Ama ekmek yapmamam noktasında bir kısıt yoktu o nedenle akşam yatmadan Cevizli ekmek malzemesi koydum makinama.

Malzemeler: (700 gr somun boyutu + orta renk kabuk + beyaz ekmek programı)

  • 1 + 1/8 cup su – ılık (makinanın içinden cup ölçüsü de çıktı, onunla ölçtüm) (su bardağı ile aynı boydaydı..)
  • 2 büyük ölçek zeytinyağ (bu da makinanın bir aparatı) (4 yemek kaşığı kadardı)
  • 2 küçük ölçek tuz (2 çay kaşığı kadar)
  • 2 büyük ölçek toz şeker
  • 1/2 cup dilimlenmiş siyah zeytin (Fora’nın dilimli zeytinlerinden)
  • 3 cup un
  • 2 küçük ölçek aktif kuru maya (Dr. Oetker instant maya kullandım)

Hazır konumuz ekmeğe gelmişken Uno, yeni bir oluşum başlattı ve Blogger Sofrası’nı kurdu. İyi Yaşamak için İyi Ekmek sloganı ile besin değeri yüksek ekmek yemeye teşvik eden Uno’dan çok güzel bir süpriz paket aldım geçenlerde. İçinden hem de en sevdiğim çeşitlerin çıktığı bir paket dolusu Uno lezzeti.


Özellikle bu şekilde içinde değişik lezzetlerin olduğu ekmeklere bayılıyorum. Özellikle Uno’nun “Çok Tahıllı Ekmek” çeşidini yemeyi çok seviyorum.

İşe gelirken kahvaltı olarak genellikle 2 dilim çok tahıllı ekmek üzerine sürülmüş muhammara ve arasına konmuş 3 dilim dil peynirli sandviçi hazırlıyorum.

Bu güzel ve birbirinden çok farklı, her zevke uygun bir lezzetin muhakkak bulunduğu Uno’nun ekmek çeşitlerinden farklı tarifler hazırlayarak sizlerle paylaşacağım.

Diğer kahvaltı sofralarım:

http://yemekbahane.blogspot.com/2007/08/ye-25-kahvalti-patatesli-yumurta.html

http://yemekbahane.blogspot.com/2008/03/isim-karti-kurabiyeleri.html

http://yemekbahane.blogspot.com/2008/07/sezon-ailii-balkonumuzda-konuklarimizla.html

http://yemekbahane.blogspot.com/2008/05/davet-sofralarindan-eitlemeler.html

Afiyetle,

Reklamlar

7 thoughts on “>CEVİZLİ EKMEK VE YENİ BİR KAHVALTI SOFRASI

  1. >canım canım, harika bir pazar sabahıydısofrayı tüm sevginle hazırladığın için çok teşekkürler,atkıyı örmeye devam ediyormusun bakiiiim,ogün çektiğimiz fotoları göndericem,Doruk da sallanan koltuğa bayılmış, yine gidelim beni yine orda besle diyor…Engine çok selamlar,Öpücükler…

  2. >ben de kahvaltı deyince misafirimiz olmasa bile, peynir,zeytin,reçel,yağ formati ile yetinmeyi beceremiyorum. illa ki birkac ekstra olacak masada. sofran cok şık görünüyor özellikle çok bölmeli kahvaltılık tabakların super. ellerine saglık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s