>YİNE BİR KAHVALTI VE EV YAPIMI GRİSSİNİ

>Ne demişler..Kral gibi kahvaltı et, prens gibi öğle yemeği ye.. Akşam yemeğinde de fakir gibi ol.
Kral gibi oldu mu bilmem benim sofra ama iki tane kraliçe (aslında üç) konuğum vardı geçtiğimiz cumartesi sabahı.

Günaydın peçetelerimle karşıladım onları..En sevdiğim renkle..Turuncunun iştah kabartan, mutlu eden sıcaklığıyla. Ama renkler karın doyurmaz elbet.
Bir menü oluşturmak da lazımdı. Beklentiler yüksek, “senin gibi blogcunun evine geliyoruz çok ama çok aç gelicez” cümlecikleri havada uçuşuyor.

Ne yapmak lazım ? Bakalım.. Kahvaltılıklar tamam..
Yasemin’de gördüğüm doldurulmuş domatesler bir renk kattı.. O da tamam.. Ortaya menemen, salçalı sosis, reçel, bal..
Bir de artık her kahvaltının demirbaşı olan muhammara.

Sağolsun Uno da Kruvasan göndermişti, onlar da güzelce piştiler..

Ben bir ekmek yapayım en iyisi.. Ama ne ve nasılı bir sonraki yazımda anlatayım.

Şurada bir tarif okumuştum, ilgimi çekmişti..

Denemenin tam sırası..

İşte ev yapımı grissini..

Malzemeler: (Aşağı yukarı 40 adet)

  • 3 bardak beyaz un
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 bardak su, oda sıcaklığında
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Ben ekmek makinasında yaptım ancak sizler burada yazıldığı gibi elde ya da mikserin yoğurma aparatı ile de yapabilirsiniz.

Ekmek makinasına tüm malzemeleri koyup, hamur modunda çalıştırıyoruz. Bu hamurun önce yoğurulmasını sonra da mayalandırılmasını sağlıyor. (Bu mod benim makinamda 1,5 saat sürüyor)

Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerinde yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açıp bir bıçak ya da pizza ruleti ile şeritler halinde kesiyoruz.

Pişirme kağıdı serili tepsiye kestiğimiz şeritleri hafifçe sallayarak aralıklı olarak diziyoruz.

Ben tepsiye dizdikten sonra 15 dk kadar da tepside mayalanmasını bekledim.

Önceden ısıtılmış (190 derece) fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

*** Kepek unlusunu deneyeceğim yine.. Harika bir sonuç verdi, kimse evde yapıldığına inanamadı. Neyseki biraz hamur artmıştı da ikna edebildim 🙂 Bunu biberiye dışında farklı aromalarla da yapmak mümkün. Peynirli, biberli gibi…

Afiyetle kalın,

Reklamlar

16 thoughts on “>YİNE BİR KAHVALTI VE EV YAPIMI GRİSSİNİ

  1. >cıvıl cıvıl şen şakrakk bir masa orda olmak vardıı.:)ellerine sağlık canım her şey çok gzüel görünüyor.. afiyet şeker olsun sizleresevgiler

  2. >aaaa daha dün aklıma düşmüştüben taaa ortaokuldayken ümit usta tvde vermişti bi tarifnasılda güzel olmuştu sonra kaybettimtarifini deneyeceğim sevgiler

  3. >Merhaba..Aheste aheste acele etmeden, sohbetleri uzatıp uzatıp, neşeyle yapılan kahvaltıların yerini ne tutabilir ki?Valla son aylarda işlerim ve haftasonları bile genelde çalışmam nedeni ile uzun kahvaltı sofralarına hasret kaldım:))Ama iyi geldi bu görüntü gerçekten..Ellerinize sağlık, afiyet olsun ..sevgiler..

  4. >Hülya merhabaÇok teşekkürler. Cıvıl cıvıl yakıştırmanı çok sevdim cidden.Amacım sanırım buydu sanırım.Saniye merhaba,Örtüyü beğenmene çok sevindim. Turuncu cidden favorim.Melisa merhaba,Denemeni tavsiye ederim, çok lezzetli oluyor gerçekten.Müjdecim,senin de seveceğine eminim ama annen için kesin denemelisin derim.Seda merhaba,Kahvaltı konuğu ağırlamak gerçekten benim de çok hoşuma gidiyor. Sanırım kısıtlı bir alanda fark yaratmak hissi uyandırıyor bende:)Zehra merhaba,Evet hem malzemeleri hem de yapılışı gayet kolay.Şİmdiden afiyet olsun,Lezzethane merhabaZiyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.Papatya sofrası merhaba,Sana uzun bir kahvaltı dilerim. Umarım keyfini çıkarabilirsin.Tekrar hepinize teşekkür ederim.

  5. >Peçetelerine bayıldım…Onları görmek zaten çok güzel bir günaydın olmuştur. Sofranda da herşey olunca dostlarla güzel bir kahvaltı, sohbetle bitmek bilmeyen muhabbetler olmuştur. Ellerine sağlık.Sevgiler

  6. >merhaba.yaptığınız lezzetler zaten çok güzel olmuştur muhakkak.ama ben renklere,özellikle peçetelere bayıldım.nerden aldınız?hem çok sevimli ,hemde ben tavuklu objeleri severim.zevkiniz çok güzelmiş….tebrikler…..

  7. >Selam,Sitenizle yeni tanıştım, çok güzel tarifler veriyorsunuz. Ellerinize sağlık. Bir de peçetelere bayıldım. Nereden almıştınız? Bilgi verirseniz sevinirim.Defne.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s