>BALKABAKLI MUSKA TATLISI

>

balkabaklı muska tatlısı

Rejim Bozan 🙂 Bu benim bu tatlıya taktığım diğer isim…Nedenini anlatayım..

Dün malum koltukta oturup dizimde laptop bir yandan işimle ilgileniyorum, bir yandan gözüm Oktay Usta’da, adamcağız koştur koştur pişirip duruyor.. Anneme serzenişim şu … “ya yazacak şey yok.. kanepe tarifi verdim, olacak şey değil”:)

Gelen giden de kalmadı , annem de bari rejime girelim dedi, bizim evde pişen kereviz, kapuska, çorba … Kaynaklar bitti.. Ayak sakat.. Reyting telaşı değil, okuyucular mutsuz olmasın kaygısı vallahi 🙂

Oktay Usta’nın yaptığı bir tarife takıldı gözüme.. Kestaneli bir börek yapıyor.. Hmmm dedim .. Balkabaklı olsa nasıl olur bu acaba?

Annecik sabah markete gitmiş, yufka almış meğer evde Engin’in aldığı balkabakları pişmeyi beklermiş. Ooooo bu fırsat kaçar mı? Biraz Oktay Usta’dan biraz bizden buyrun kombine tarife..

balkabaklı muska tatlısı

Malzemeler: 32 adet tatlı için

  • 4 adet yufka
  • 1 kg balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kase iri dövülmüş ceviziçi
  • kızartmak için sıvıyağ
  • üzeri için pudra şekeri ve tarçın

Balkabaklarını ufak ufak doğrayıp bir tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini döküp tencereni kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu salana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Şeker eriyip suyunu salınca tencerenin kapağını açıp kabaklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişiriyoruz. Pişen kabakların kalan suyunu varsa süzüp, bir çatal yardımı ile eziyoruz. Cevizi ilave edip karıştırıyoruz.

İç harcımız bu şekilde hazırlanmış oluyor.

Yufkaları teker teker 8 şerit elde edecek şekilde uzunlamasına kesiyoruz. Toplamda 4 yufkadan 32 adet şerit elde ediyoruz. Yapım aşaması aslında bu böreğe benziyor.

Yufkaların başına iç harcımızdan bir yemek kaşığı kadar, içi bol malzemeli oluyor, koyup önce sol köşeye sonra sağ köşeye ilerleyerek üçgen şeklinde sarıyoruz. Sonunu suya batırıp yapışmasını sağlıyoruz. Tüm şeritlere bu işlemi uygulayarak hazırlığımızı tamamlıyoruz.

Bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz, muskalarımızı kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.

Servis ederken üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.

Tadım sonrası akla gelenler : Sıcakken de soğuduktan sonra da tadı harika .. Elma-ceviz-tarçın ayrılmaz üçlüsü ile de sonuç muhteşem olur. Çok pratik ve lezzetli bu uygulamayı daha kalorisi az olsun istersek fırında da yapabiliriz bence, neden olmasın?

Buzluğa koysak, ani misafir baskınlarında havamızı atsak.. Hhahahaha 🙂

Neden mi rejim bozan ? Annemin rejim bitti de ondan 🙂

Afiyetle, sağlıkla

27 thoughts on “>BALKABAKLI MUSKA TATLISI

  1. >Çocukluğumda annem sık sık balkabağı börekleri yapardı.Nefis bir tat.Bu şekilde denemedim,ama çok güzel olmalı…kızartılmış tatlılara bayılıyorum…ne yazık ki :0)Ellerinize sağlık!

  2. >Ellerine saglik arkadasim… Eminim harika bir lezzettir… Normalde kabak tatlisina bayilirim ama börek icinde hic yememistim… Ben de denemek istiyorum…. Sevgilerimle,

  3. >Mügecim görüntü harika, fotoğraflarda bir değişim kesinlikle var. tatlının adına gelince çok keyifli, ben de böyle annemle başbaşa olsam sanırım habire yeni şeyler denemek için deli olurdum. rejim yapabilen varsa blog aleminde valla bravo…

  4. >Sedacım,Teşekkür ederim. Hakikaten rejim falan dayanmaz bunlara.Veraycım, kızartmanın tadı hep başka değil mi:)Susamcorekotu, rejim bahane, sağlık olsun :)Buona sera Federica,grazie mile..

  5. >Hilalcim,Teşekkür ediyorum ziyaretin için.Münstercim, Sağol canım, dene bak seveceksin eminim :)Sevgili Tülin , MelekZiyaretleriniz için teşekkür ederim.Yasemincim,Sağol hayatım, haklısın bize rejim haram canım:)

  6. >bizim yörenin böreği:)mügecim,ben sık sık yaparım ama şekil farklı:)ellerine saglık arkadaşım…..ayrıca geçırdıgın kazayı okudum tekrar tekrar geçmişler olsun..daha önceden farketmedıgım ıcınde kendıme cok kızgınım..sana destek olmak isterdim…ama gecde olsa cok cok cok gecmiş olsun Rabbım daha buyuklerınden korusun inş…sevgilerimle:))

  7. >Müge Hanım program esnasında Oktay Usta zaten balkabağı ve ceviz ile de çok güzel olacağını söylemişti, Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok yani:))

  8. >Sevgili Düğme Bay,İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Sevgili Aylin, mutfak havlusu, kalp kurabiye yorumlarınız için teşekkür ederim.Burcucuğum, tatlı bahane, asıl merak mutfak biliyorsun:)

  9. >Sevgili Adsız,Size özel ayrı bir alanda cevap vermek istedim. Keşke yorum yaparken gösterdiğiniz cesaretle adınızı da verseydiniz de size isminizle hitap etme şansım olsaydı. Öncelikle Oktay Usta'nın o gün bunu kabakla yapabiliriz dediğini duymadığımı belirtmek istiyorum. Ben hergün bu güzel programları seyretme şansına sahip olmayan çalışan bir bayan olduğum için aradaki kelimeleri atlamışım sanırım.Bu benim ayıbım olmuş ama sizin ayıbınız bunu bu yorumla ifade etmiş olmanız diye düşünüyorum. Amacım amerikayı keşfetmek değil, öyle olsa çok şükür dünyayı keşfettik 4 yıla yakın blog hayatımızda. Dediğim gibi asıl cesaret isim vererek görüşleri dile getirmek olmalı. Sevgiler,Müge Karahan

  10. >Merhaba. Görüntü süper, ellerinize sağlık. Ceviz ve kabakla harika olacağına eminim. Ben elmalı olarak denemiştim. Kızartma olduğu için çok beğenmemiştim, biraz yağlı olmuştu. Belki doğru bir teknikle güzel olabilir. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Sevgiler.

nilay için bir cevap yazın Cevabı iptal et

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s