>HAVUÇLU PİLAV

>

havuçlu pilav

Şimdi size pilav mı , makarna mı diye sorsam , ne dersiniz ? Pilavdan vazgeçmem mi, makarnasız olmaz mı yoksa farketmez mi?

Benim cevabım bu soruya kesinlikle PİLAV !
Makarnayı da severek yiyorum elbette, bu her halimden belli de oluyor zaten 🙂 Ama bir tabağa pilav konsa diğerine makarna aklım pilavdan yana kalır , bu hiç şaşmaz 🙂
Pilav yapan kadın, her yemeği güzel yapar derler.Bilmem doğruluk payı nedir ama ben pilavı güzel yapıyormuşum.Vallahi kendimi methetmiyorum, yiyenlerin yorumu 🙂
Bu pilav uygulaması ise geçenlerde annemden geldi. Aklımızda değil pilav, yemek yemek yokken, kuzenim birden teyze bize havuçlu pilav yap dedikten yaklaşık 20 dk sonra tabağımızda bu lezzeti buluverdik. Benim daha önce yapmışlığım yoktu, Engincik yemez çünkü.. Ama tadı damağımda kaldı.
Malzemeler:
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 adet maggy tavuk bulyon
  • tuz
  • 4 yemek kaşığı mısırözü yağı

Pilavı yapmadan yarım saat önce pirinçlerin üzerine sıcak su döküp, bekletiyoruz.

Havucu rendeleyip , pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz. Üzerine yağı da koyarak havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pirinçlerin suyunu süzüp, sotelenen havuçlara ilave edip bir süre de birlikte kavurmaya devam ediyoruz. 3 su bardağı oda ısısında suyu (sıcak olmayacak) üzerine koyup, bulyonları ve bir miktar tuz katıyoruz. Karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince bir süre demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

Reklamlar

21 thoughts on “>HAVUÇLU PİLAV

  1. >Selam bana da sorsalar bende pilav derdim bizim ev ahaliside.Her cesitini severek tüketiyoruz.Bu ara da, kalan pilavi isitma problemim var,evdeki mikro dalga firini saglik sebebi ile kaldirdim. Yani eski usul isitma yapiyorum, ama olsun saglik herseyden önce gelir.Ellerimize saglik,gürüntü lezzeti anlatiyor.Sevgiler.

  2. >MineciğimSağol beni hiç yalnız bırakmadığın için…Umutluhayat, yorumun için çok teşekkür ediyorum.Sevgili Emel,mikrodalga konusundaki aksiyonun çok yerinde olmuş bence de… Ziyaretin için çok teşekkür ederim.Sevgili Filiz, teşekkür ederim yorumun için.

  3. >Hülyacım,Havuç konusundaki görüşüne kesinlikle katılıyorum.EylemCim, mısır da çok yakışır elbette..Sevgiler,Burcucum, fotoğrafa senden paye gelince bir seviniyorum 🙂

  4. >Merhaba arkadasım;Ellerıne,emegine saglık.Bir avuç dua, bir kucak sevgi, Sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri,Bir sıcak gülümseme, daha da yaklaştırır bizi birbirimize.Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Bu güzel gecenin tekrarlarına ulaşman dilegiyle.Kandilin mübarek olsun..Sevgıler..

  5. >Bana sorsalar makarna derdim ama eşim pilavdan yana kullanır her zaman seçimini. evimizde hemen hemen hergün pilav pişer. Havuçlusunu denemedeim hiç ama eminimki çok güzeldr.ellerine sağlık canım..sevgiler

  6. >insan bazen düz beyaz pilavdan sıkılıyor gercekten.. farklı türde pilavlar denemek istiyor.. tarif harika.. tesekkurler, elerinize saglık

  7. >mügecim nasılsın nasıl oldun .alçın çıktımı ?pilav konusuna geliğnce bende pilav sevenlerdenim hele havuçlu pilava asla hayır demem annecinin ellerine sağlık afiyet bal olsun şifa olsun sana ayrıca pramit pastana da bittim desem yalan olmaz tadını şiddetle merak ettim ilk fırsatta yapıcam sevgiler

  8. görüntüsü kadar eminim tadı çok güzel olmuştur.yalnız neden sıcak değil oda ısısında su?sevgiler..sevilay

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s