>ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

>

Zeytinyağlı Bezelye

Nasıl da çabuk geçti 3 gün?

Havanın sıcak oluşu bu kısa tatili daha da güzel yaptı diyebilirim. Eminim bir çoğunuz bu fırsatla bir yerlere kaçmışsınızdır. Biz buradaydık ama misafirlerimiz vardı. Demircik bizde kaldı ilk kez. Onunla tam bir gün vakit geçirmek bana nasıl iyi geldi anlatamam, müthiş enerji veriyor insana. Tabii bebek senin olsaydı, enerjini görürdük dediğinizi duyar gibiyim 🙂 Napalım 🙂 Sevmesi bedava 🙂

Demire süt olsun diye 🙂 sebze ağırlıklı bir menü hazırladım akşam yemeği için cuma sabah erkenden kalkıp.

Akşam Yemeği Menümüz şöyleydi:

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı bezelyeyi bugüne kadar hep havuç ve patatesleri küp küp doğrayarak hafif domates ve salça ekleyerek yapardım. Bu şekilde daha salata tarzı oldu ve çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Görüntü olarak da benim daha hoşuma gitti ve çok da güzel poz verdiğini düşünüyorum, ne dersiniz 🙂

Zeytinyağlı Bezelye

Malzemeler:

  • 1 kg. bezelye (tam da mevsimi, taze kullanmanızı tavsiye ederim)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet kesme şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • tuz
  • dereotu

Ayıkladığımız bezelyeleri yıkayıp hazırlıyoruz. Havuçları soyup, ortadan ikiye keserek yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayıp, sebzelerin hazırlığını tamamlıyoruz.

Düdüklü tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup orta kuvvetteki ateşte soteliyoruz. Soğanlar hafifçe renk değiştirdiğinde havuçları da ilave edip bir süre de beraber pişiriyoruz. Bir sonraki aşamada bezelyeyi katıp, tuz, şeker ve suyu ilave edip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz. Düdüğü çıktıktan sonra yaklaşık 10-15 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Fazla suyu kaldıysa tencerenin ağzı açıkken bir miktar daha kaynatabiliriz.

Servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

21 thoughts on “>ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

  1. >canım eline sağlık bizim buralarda zeytinyağı yeni keşfediliyor malum ayçiçek meleketinde yaşıyoruz:)))ben bezelyeyi zeytinyağınla hiç denemedim ama nefis görünüyor

  2. >O kadar bezelye pişirdim bugüne kadar hiç biri bu kadar şık görünmedi, tam Türk usülü salçalı, kırmızı yapıyorum ben ama böyle de sanat eseri gibi olmuş canım..Ellerinize sağlık..

  3. >Ben de yaptım dün akşam , salçalı -soğanlı . Hemen de suyunu çekmiş , dibine tuttu malesef , bugün yiyeceğiz ama üstte kalıp yanmamış olanlardan .Akşam evde bizi bekleyen bezelyelerin ,fotodaki bezelyelerden olmasını isterdim 🙂

  4. >Geçen sene ilk kez zeytinyağlı bezelye denemiştim. Farklı bir lezzet ve diyet yapanlar için harika bir çeşit.Elinize sağlıksevgilerimle

  5. >ilk kez görüdğüm zeytinyağlı bezelye tarifini tavsiyene uyarak deniycem 🙂 renkler süper görünüyor bir de 🙂 ellerine sağlık..

  6. Sewgili Müge Hanım,

    Canım bugün zeytinyağlı bezelye pişirmek istedi ancak içinde domates, salça türewi olmasını istemedim nedense.. Öylesine bir araştırma baabında google'a girdiğimde sizin adresinizi buldum we buna çok memnun oldum.. Hemen “sık kullanılanlar” a ekledim.. 🙂 Derhal tarifinizi uyguladım: oldukça pratik we keyifli bir yapımı olduğu gibi, lezzeti de hafif we nefissss.. Mmmmmmmm… 🙂

    Sonsuz teşekkürlerimle, Esenlikler dilerim.. 🙂

    Gönülden Sewgilerimle..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s