>ÇİLEKLİ KUP

>

Çilekli Kup

Nasılsınız bugün? Umarım hepinizin keyfi yerindedir.. Dünkü güzel temennilerimizin sonrasında bahara yakışır bir lezzet ile karşınızdayım. Yapımı son derece basit ama tadı da bir o kadar harika.

Geçen sene Çilekli Yaz Tatlısı tarifinde uyguladığım kremayı uyguladım yine. Bu kremanın kıvamını, denerseniz çok beğeneceksiniz. Pastalarınızda da rahatlıkla kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyorum. Bu yazımda da kayıt altında bulunması adına tekrar hatırlayalım isterseniz.

Kremanın tarifi:

  • 1 kg süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr margarin (sana tereyağ lezzetinde kullandım)

Çilekli Kup

Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyalım ve koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim. (Kıvamını dha rahat ayarlamak için sütün ilk etapta hepsini dökmemenizi tavsiye ederim, unun markasına, kaşığın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)
Koyu muhallebi kıvamına gelince margarini sıcakken ekleyelim ve yaklaşık 10 dk kadar (ne kadar uzun olursa o kadar iyi) mikserle çırpalım.

Çilekli Kup Tarifi :

  • Yukarıdaki tarifle hazırlanmış krema (1 kg süt ile 8 adet kup çıkıyor)
  • Kupun dibine yerleştirmek için browni ya da kek (evde kendiniz de yapabilirsiniz, ben Eti Browni kullandım)
  • Çilek (arasına koymak için dilimlenmiş, üzeri için bütün çilekler kullandım)
  • Dr. Oetker Çikolata Sosu

Kremayı hazırladıktan sonra, Dr. Oetker Çikolata Sosu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Kup bardaklarımızın dibine sostan döküp keki yerleştiriyoruz. Üzerine tekrar sostan dökerek, dilimlenmiş çilekleri serpiştiriyoruz. Üzerine bolca krema koyup son olarak tekrar sostan dökerek, çilek taneleri ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp, 2-3 saat sonra servis edebiliriz.

Afiyetle ve sağlıkla,

20 thoughts on “>ÇİLEKLİ KUP

  1. >hımmm bu lezzet tam benlik olmuş çilek, krema, çikolata herşey bir arada 🙂 ellerine sağlık.. sunum da çok şık söylemeden geçemiycem 🙂

  2. >Teşekkür ederim, en hızlısından yorumlarınız için :)Deryacığım, kayınvalidem hediye etmişti kupları, çok severek kullanıyorum ben de. Teşekkür ederim. Sanırım paşabahçeydi ama hediye edeli 2 sene kadar oldu sanırım.Nilaycım,Sunumu beğenmenize sevindim 🙂 Ne mutlu bana..Sevgili Deniz, Gülcan, Sevgili sağlıklı mutfak, sizlere de çok teşekkür ediyorum.Simen,Sana yaparım ayıp ettin 🙂 Toplantı notu karşılığında 🙂 Yoksa 15'ini 16sı yapma karşılığında mı olsa acaba , rüşvet babında …hehehhe

  3. kup çok güzel görünüyor da afedersiniz, margarinli bir tarifi nasıl veriyorsunuz? margarini nasıl kullanıyorsunuz, nasıl önerebilirsiniz? tereyağ tipine sokulmuş endüstriyel bir üründür margarin. sağlığa zararlı olduğu da çook yıllar önce kanıtlanmıştır. sıvı yağ kullanın, hatta tereyağ kullanın, margarine dokunmayın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s