>DİL PEYNİRLİ PATLICAN RULOLARI

>

Dil Peynirli Patlıcan Rulosu

Patlıcan’ın minimalleşme ve kokoşlaşma serüveni..
Ayy çok güldüm bu lafıma 🙂 Bizim babayani, girdiği yemeğe kallavi bir karizma getiren patlıcana yaptığıma bakın hele 🙂 Kokoş 🙂
Ama hakikaten içine dil peyniri giren patlıcanın başına gelen avrupalılaşma durumu mudur? Memleketi neresi olursa olsun, sonuç yine memnun edici…
Yazın misafir gelince patlıcanı eksik olmayan ben,açık büfemde pratik ama farklı bir sunum yapmak istedim.

Tek başına da servis edilebileceği gibi, et yemeklerinin yanına da şık ve lezzetli bir garnitür olarak değerlendirilebilir.

Malzemeler:

  • 4 adet ince uzun patlıcan
  • 200 gr dil peyniri
  • 15-20 adet cherry domates
  • kızartmak için sıvıyağ

Patlıcanları alacalı olarak soyup uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda yaklaşık 15-20 dk kadar bekletiyoruz. (dilimlerin çok ince veya çok kalın olmaması önemli)

Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartıyoruz. Kızarttığımız dilimleri, fazla yağını süzdürmek amaçlı olarak kağıt peçete serili bir tabağa alıyoruz.

Patlıcanların arasına birer dilim dil peyniri koyup rulo yapıyoruz. Yaptığımız ruloları bir borcama ya da fırın kabına diziyoruz. Her bir rulonun üzerine yarım cherry domates koyarak 180 derece fırına vererek peynirleri eritiyoruz. Domatesler yumuşayınca , fırından alarak servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

Reklamlar

16 thoughts on “>DİL PEYNİRLİ PATLICAN RULOLARI

  1. >Çok şık bir sunum, ellerinize sağlık. Patlıcanın her haline bayılırım. Ben de patlıcanlı-kabaklı benzer tarifler tasarlıyordum kafamda ama bu tarifi de mutlaka deneyeceğim.Güzel bir hafta sonu dileklerimle…Sevgiler.

  2. >merhaba bu istah acici goruntuye dayanamayip denedim tarifinizi…gercekten oldukca lezzetli oldu…dil peynirleri akip gitmezmi icinden diye tereddut etmistim ama gayet guzel hapsolmuslardi…hatta sogudukca daha lezzetli oldu sanki… tek sorun patlicanlarim her zamanki gibi cok yag cekti…firindan cikinca peynirin yagiyla da birlesip tepsinin dibinde bol miktarda yag birikti… patlicanlarin fazla yag cekmemesi konusunda bildiginiz puf noktalari var mi? tesekkurler

  3. >bir patlıcanı kaç dilime ayırmalıyız tahmini?birde küp şeklinde peynirmi koyacağız içine yoksa peyniridemi uzunm ince dilim halinde koyacağız?denemek istiyorum çok güzel.

  4. >bir patlıcanı kaç dilime ayırmalıyız tahmini?birde küp şeklinde peynirmi koyacağız içine yoksa peyniridemi uzunm ince dilim halinde koyacağız?denemek istiyorum çok güzel.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s