>TAZE OTLU LOR PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER

>

Taze Otlu Lor Peynir Dolgulu Kırmızı Biber

Nerede kalmıştık? İşte bu sofrada 🙂
Allahtan o gün misafirlerime bir çok yeni tarif uygulamıştım da arşivim kalabalık, yoksa mutfağa sadece soğuk çorba yapmaya girdiğim şu günlerde ne yazardım buralara 🙂

Kırmızı ve yeşilin sofradaki uyumuna bayılan biri olarak bu görüntüyü de çok sevdim, siz ne düşünüyorsunuz?

Yine güzel bir meze, şık bir garnitür olarak uygulayabileceğiniz bu tarifin sanırım şu dönemde en cezbedici yanı sağlıklı ve hafif oluşu olsa gerek.

Malzemeler:

(Gelen misafir sayınıza göre adetleri arttırabilirsiniz, ben 20 adet için ölçü veriyor olacağım)

  • 20 adet kırmızı biber (orta boy ve düzgün şekilli seçmenizi öneririm)
  • 1 kase lor peyniri (tuzlu lor)
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış taze kekik
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı iyice dövülmüş ceviziçi
  • Tuz, kırmızı pul biber
  • Üzeri için zeytinyağ
  • Süslemek için kıyılmış taze soğan (tercihen sadece yeşil sapları)

Kırmızı biberleri yıkayıp, kuruladıktan sonra fırın tepsisine dizip fırının ızgarasında közlüyoruz. (Köz tencereniz varsa orada da közleyebilirsiniz)

Közleme işlemi bittikten sonra soğutup, kabuklarını soyuyoruz. Fazla zedelemeden biberi ortadan boyuna açıp, çekirdeklerini de çıkarıyoruz.

Bir kasede, lor, ceviziçi ve taze otların hepsini karıştırıyoruz. Damak zevkimize göre tuz ve kırmızı pul biber ilave ederek iç harcımızın hazırlığını tamamlıyoruz.

Tezgahın üzerine iyice açarak koyduğumuz biberin içine harçtan koyarak dikkatlice sarıyoruz.Servis edeceğimiz tabağa yerleştiriyoruz. Tüm biberlere bu uygulamayı yaptıktan sonra biberlerin üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Son olarak kıyılmış taze soğanları serpip servis ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

13 thoughts on “>TAZE OTLU LOR PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER

  1. >Benim de dolabımda şu anda soğuk çrba var, sıcakta başka ne yeniyor ki? Patlıcan biber közlüyor, yoğurtlu makarnalar yiyoruz. Ama benimkiler fena, illaki evde kesilmiş erişte olacak, haftada bir kesiyorum bu ara.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s