>TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

>

telşehriyeli pilav

Herkesin evinden bir tarif daha..
Arşivlerde durması, acemi mutfak şeflerine yardımcı olması adına blogda olsun istedim.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 2 adet Maggy Tavuk bulyon (arzu etmeyen kullanmayabilir ya da taze tavuk suyu tercih edilebilir)
  • tuz
  • 2 adet kesmeşeker
  • Su

Pirinçlerimizi yıkayıp sıcak suda yaklaşık 20-30 dk kadar bekletiyoruz. Tenceremize yağları koyup eritiyoruz. Şehriyeleri ilave edip renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Suyunu süzdüğümüz pirinci de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler de kavrulunca üzerine 3,5 su bardağı oda ısısında su ilave ediyoruz. Bulyon, tuz (bulyon ekleyenler tuzu fazla kaçırmamalı) ve şekerini katıp bir iki tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta kuvvetteki ateşte suyunu çekene kadar pişirdiğimiz pilavımızı servis edene kadar demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

21 thoughts on “>TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

  1. >Ben bulyonların zararları nedeniyle evime almıyorum. Alışkın olmadığım için başka yerde kokusunu aldığımda o pilavı yiyemiyorum bile…Pilavlar olmazsa olmazlarımız yemeklerin yanında bende bu aksam için etli olarak hazırlayacağım. Sizin şeker ilaveniz ilgimi çekti doğrusu, sade pilavda deneyeceğim.Elinize sağlık.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s