>FIRIN SÜTLAÇ -2

>

Fırın Sütlaç

Daha önce pirinç unu ile yaptığım uygulamanın tarifini vermiştim sizlere. Annem genellikle pirinç unu ile yaptığı için bizim evde kullanılan genel tarif bu. Ancak geçenlerde Devletşah’ın bloğunda gezinirken buğday nişastalı bu uygulamaya denk gelince onu denemek istedim ve sonuçtan gayet memnun kaldım.
Sizin tercihiniz hangisi oluyor genellikle? Pirinç unu mu yoksa nişasta mı?

Malzemeler:

  • 1 kg süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker (ben çok tatlı sevmiyorum, siz şeker miktarını arzuya göre arttırabilirsiniz.)
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Kontanyi vanilya&karamel karışımı

3 yemek kaşığı pirinci, 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Haşlanan pirincin üzerine sütü ilave edip kaynatıyoruz. Kaynayan pirince şekeri ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz. 3 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı suda çözdürüyoruz. Çözünen nişastayı yavaş yavaş sütlacımıza eklerken sütlacı da topaklanma yapmaması için hızla karıştırıyoruz. Kotanyi firması bana vanilya & karamel karışım değirmeni göndermişti, ben ondan ilave ettim bu aşamada. (Normal vanilya da kullanılabilir) Kaynayan ve koyulaşan sütlacı ocaktan alıyoruz. 1 yumurtanın sarısını çırpıp yine sütlacı hızla karıştırırken sütlaca ilave ediyoruz. Fırına dayanaklı kaplarımızın içerisine sütlacı paylaştırıyoruz. Bu kapları bir tepsiye oturtup yarı bellerine kadar tepsiye su koyuyoruz. 180-200 derece fırına verip üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

13 thoughts on “>FIRIN SÜTLAÇ -2

  1. >Pirinc unu koyunca bebek muhallebisi gibi geliyor bana. Oyuzden ya nisasta koyuyorum yada sade yapiyorum. Onuda denemelisiniz. Sutlaclar istah acici gorunuyor ellerinize saglik.

  2. >Elinize sağlık Müge hanımçok güzel görüyorlar.Ben genelde sade yapıyorum hiç nişasta koymuyorum. Biraz fazla kaynatıp koyulaşmasını sağlıyorum.Bir ara denemenizi öneririm sevgilerimle

  3. >ben nişasta kullananlardanım. nedense pirinç unu tadı hoşuma gitmiyo ve zaten içinde pirinç olduğundan. Üzerleri güzel kızarmış. Ben en yanık olanını alayım..ellerine sağlık canım..sevgiler

  4. >Ellerinize sağlık görüntü muhteşem.. Annem pirinçunu yada nişasta koymadan yapar ben hiç denemedim öyle kıvamı tutturmak biraz zor olabilir. Ben ilk zamanlar nişasta ile yapardım şimdilerde pirinçunu tercih ediyorum daha leziz olduğunu düşünüyoruz ailecek.. sevgiler.

  5. >Hmmm,Uzun zaman oldu hazırlamayalı, yapma vakti gelmiş.Bende her iki türlü tarifi deniyorum genelde, evde o an yakınımda ne varsa yani..Ellerinize sağlık.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s