>KABAK TATLISI

>

Kabak Tatlısı

Kış aylarının ve sofralarının bu gözde tatlısı, sanırım benim en sevdiğim Türk klasiklerinden. Ben balkabağından ne yapılsa bayla bayıla yiyenlerdenim. Balkabaklı Turta, Balkabaklı Muska Tatlısı, Balkabaklı Piramit Pasta daha önce sizlerle paylaştığım balkabağından yapılmış tariflerimdi. Aklımda balkabağından yapılmış tatlı formatından uzak başka tarifleri de denemek ve sizlerle paylaşma fikri de var ancak bunun için sizleri bir müddet daha bekletiyor olacağım. Bugün konuğumuz Kabak Tatlısı…

Malzemeler:

  • 1 kg soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • İri dövülmüş ceviziçi

Yapılışı:

  • Tencereye dizdiğimiz kabakların üzerine tozşekeri döküp, kapağını kapatarak minimum 4-5 saat bekletiyoruz. (Bu işlemi geceden yapabilirsiniz)
  • Bu işlem şekerin erimesini ve kabağın suyunu bırakmasını sağlıyor olacak. Eğer vaktiniz yoksa bu işlemi yapmadan da kabaklarınızı pişirebilirsiniz ancak emin olun tadı diğerinde daha farklı oluyor.
  • Suyunu salan kabaklarımıza birkaç damla limon suyu ekleyerek önce tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
  • Yaklaşık 15 dk sonra tencerenin kapağını açarak pişirirken suyunun da buharlaşmasını sağlıyoruz. (Tamamen buharlaştırmamamız önemli)
  • Kabaklar yumuşayınca ocaktan alıp servis tabağına aktarıyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz serperek soğuk şekilde servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

19 thoughts on “>KABAK TATLISI

  1. >DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ BAŞLIYOOOR!! http://hobidunyam.womanforum.net tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 8.si olan "KURBAN BAYRAMI SOFRALARI" Etkinliğine ben yesilmutfaktantarifler- özlem ev sahibeliği yapacağım 30 KASIM -20 ARALIK tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için dilediğiniz çeşitte etli lezzetler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da omeoz@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum.Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar.NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler…Hepimize kolay gelsin.

  2. >Merhaba Müge,Benimde canım istiyor dünden beri.Hafta sonu yapacağım inşallah. Görüntü harika eminim tadıda öyledir.Ellerine sağlık.Sevgiler*

  3. >Ellerinize saglik, kabagi cok kullanmama ragmen klasik tatlisini senelerdir yapmadim, bu haftasonu sizin tarifinizle deneyecegim. Tesekkurler.

  4. >merhaba Müge Hnm kabak tatlısını bende çok severim.Fakat Antalya yöresinde üstüne tahinde dökülerek yenir tavsiye ederim.Tahin çok yakışıyor.Teşekkürler…

  5. >Çocukken hiç ama hiç sevmezdim.Ama şimdi çok seviyorum birde hafif çatalımla ezip eyrim üfff:)tam ezilicek kıvamda sizinkilerde çünkü ezince o cevizlerlede bütünleşiyor:)))ellerinize sağlık

  6. >Of of off allahim bu ne güzellik yarabbim!!! Ben küçükken annem yapardi hatirliyorum, bir baska oluyordu. Seninkide harika olmus. Mutlaka deniyecek olanlarin listeme eklendi! Kendine çok iyi bakwww.mutfaktanmiskokular.blogspot.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s