>ELMALI HALKA KURABİYE

>

Elmalı Halkalar

Kızartarak yapılan kurabiye…
Elma, ceviz, tarçın ve şeker birarada müthiş bir uyum yaratıyor. Bunu daha önceki kurabiye ve turta uygulamalarımda da kullanmıştım.Yine bir kurabiyede kullandım ama bu kurabiye fırında pişmiyor, yağda kızartılıyor.Belki gözünüzde canlanmayacak ama emin olun tadı son derece lezzetli oluyor ve yapımı da pratik.

Malzemeler:

  • 60 gr. margarin
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet elma rendesi
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi
  • 1 çay kaşığının ucu ile tarçın
  • 4 su bardağı un *
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Önemli not: Elmanın büyüklüğü ve sululuğuna göre un miktarı değişken olabiliyor. O nedenle tüm unu bir anda koymamanızı 2 su bardağı sonrasında aldığı kadar şeklinde eklemenizi öneririm. Hamurunuzun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.

Yapılışı:

  • Margarin, yumurta, pudraşekeri, elma rendesi, ceviziçi, tarçın ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurdan parçalar kopartıp rulo yaparak halka şekli veriyoruz.
  • Tavamızda sıvıyağını kızdırıp hazırladığımız halkaları kızartıyoruz.
  • Kızarttığımız halkaların bir peçetede yağını alıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis edeceğimiz tabağa aktarıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

20 thoughts on “>ELMALI HALKA KURABİYE

  1. >canım çok farklı olmuş su klasik elmaı kurabiye gibi oluyor mu tadı biraz daha kızarınca ağırlaşıyor mu tadı? ellerine sağlık canım sevgiler..

  2. >Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar Mügeciğim.Öncelikle tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Elmalı kurabiyelere bayıldık oğluşumla.Aynısını istiyormuş :))Sevgiler…

  3. >Mehaba Arkadaşım Sana Bir Teklifim VarGoogle Reklamlarına Karşılıklı Olarak Tıklamaya Ne Dersin.Sen Benim Sitemdeki Reklamlara Günde 1 Defa Tıklayıp Sörf Yapacaksın, Bende Senin Sitendeki Reklamlara Düzenli Olarak Günde 1 Defa Tıklayıp Sörf Yapacağım.Eğer Kabul Ediyorsan okulplan2@gmail.com adresine mail at sitemin linkini sana gönderip düzenli olarak kazanmaya başlayalım 🙂

  4. >Elinize sağlık. Annem çocukken yapardı ama elma harcı yoktu içinde. Çok güzel olurdu. Ağırda olmuyordu. Hatta geçen gün eşime bu kurabiyeyi anlatıyordum, blogunuzda görünce de çok mutlu oldum. Çok küçüktüm hatırladığım kadarıyla ; annem hamuru tezgaha seriyordu. Bardaklarla yuvarlak şekil veriyor, şekil dışında kalanları alıp tekrar tezgaha serip şekil veriyordu.

  5. >Halkalari gorunce karides sandim ama bi baktimki tatliymis, ama kizartma cinsinden. Ellerine saglik gercekten goruntu cezbedici, elma, ceviz, tarcin uclusu zaten vazgecilmez bir klasik. Lezzetini tahmin edebiliyorum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s