BUĞDAY SALATASI


Buğday Salatası


Yine pratik malzemelerle pratik, lezzetli, doyurucu, annemin deyimiyle bereketli bir salata tarifi. Aras’ın diş buğdayı için haşladığım buğdaylardan arta kalanları bir buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırmıştım. Hedefim bir misafir durumunda tam da bunun gibi bir salatayı yapmaktı, hedefime ulaşmış oldum diyelim 🙂

Bundan sonra buzlukta haşlanmış şekilde sürekli bulundurduğum nohut ve fasulyeye ilaveten bir de buğdayı ilave etme kararını da bu vesile ile almış oldum. Eğer diğer malzemeler de sizin için kolay erişebilir nitelikteyse şip-şak nefis bir ikramınız olacak demektir.
Buyrun yapılışı :

Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 küçük konserve kutusu mısır
  • 15 adet kornişon turşu (ufak doğranmış)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
  • tuz

Yapılışı:

  1. Buğday, mısır ve turşuları yoğurt ve mayonezle karıştırıp tuzunu ayarlıyoruz.
  2. Servis edeceğimiz tabağa alarak üzerini süslüyoruz.

15 thoughts on “BUĞDAY SALATASI

  1. Arzu merhaba
    Tıpkı fasulye ve nohut haslar gibi önce suda bekletecek sisince ister düduklude ister normal tencerede üzerini bolca geçecek kadar su ile haslayabilirsiniz

nilay için bir cevap yazın Cevabı iptal et

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s